Η Τεράστια Ράτσα Σκύλου Που Θεωρείται Σύμβολο Πλούτου Από Τους Κινέζους

Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι μια αρχαία ράτσα σκύλου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους πλούσιους Κινέζους με τιμές που μορεί να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο θρύλος λέει ότι ο Μάρκο Πόλο εντόπισε το είδος στα ταξίδια του και περιέγραψε το θιβετιανό Μαστίφ σαν “ψηλό όσο ένα γαϊδουράκι και με φωνή τόσο ισχυρή όσο αυτή ενός λιονταριού”.

Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ θεωρείται μια πρωτόγονη φυλή. Το Θιβετιανό Μαστίφ διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που απαιτούνται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες πρωτόγονες φυλές σκύλων που διατηρεί ένα ενιαίο οίστρο ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει επίσης βρεθεί σε άγρια ​​σαρκοφάγα, όπως ο λύκος.

Eίναι μια αρχαία φυλή. Σύμφωνα με μια θεωρία, το σκυλί του Θιβέτ είναι ο πρόγονος όλων των φυλών των Μολοσσών, αν και αυτό αμφισβητείται από τους περισσότερους ειδικούς. Λένε ότι υπήρχαν και πριν από τους λύκους. Ωστόσο αυτό ακόμη αμφιβητείται.

Πολλοί κτηνοτρόφοι και πολλοί ιδιοκτήτες (και οι ιστοσελίδες τους) ισχυρίζονται ότι ο Marco Polo αντιμετώπισε τα μεγάλα σκυλιά του Θιβέτ στα ταξίδια του και τα περιγράφει ως «ψηλά όσο ένα γαϊδουράκι με μια φωνή τόσο ισχυρή όσο αυτή ενός λιονταριού”.

Ωστόσο, η ανάγνωση των έργων του Polo δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, ανέφερε και άλλα περίεργα εκτός από αυτά τα σκυλιά, για μονόκερους και άλλα εξωτικά πλάσματα που υποτίθεται ότι είχε δει.

Πηγή: ratses.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.