Τυφλό σκυλί σώθηκε όταν επρόκειτο να γίνει μητέρα

Μια τυφλή σκυλίτσα σώθηκε ακριβώς όταν επρόκειτο να γεννήσει τα κουτάβια της και μετά από χρόνια πόνου γνώρισε την αγάπη.

Αν και επί του παρόντος τα δικαιώματα των ζώων είναι κάτι που είναι στα χείλη όλων και οι περισσότεροι το θεωρούν σημαντικό, υπάρχουν ακόμα μέρη όπου δυστυχώς δεν τα βλέπουν ως αισθανόμενα όντα, αλλά ως αντικείμενα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποστηρικτές των ζώων είναι οι βιομηχανίες και τα εργαστήρια που συνεργάζονται με ζώα για την έρευνα και τη δοκιμή των προϊόντων τους.

Δυστυχώς, στους τομείς της φαρμακευτικής, της προσωπικής υγιεινής και των καλλυντικών, χρησιμοποιούν ζώα για να δοκιμάσουν την αντίδραση των προϊόντων που κατασκευάζουν, επηρεάζοντας την υγεία και τη ζωή τους.

Πρόσφατα, μια οργάνωση διέσωσε πολλά ζώα από ένα εργαστήριο στο Cheng Du της Κίνας.

Μαζί με άλλα 17 σκυλιά ήταν η Μαρία, ένας 10χρονος σκύλος Beagle που ποτέ δεν ήξερε τι είναι σπίτι ούτε να ζει ελεύθερος.

Πέρασε όλη της τη ζωή σε ένα ατσάλινο κλουβί, ήταν μεγάλη, άρρωστη και τυφλή, προφανώς έκαναν κάτι σε εκείνο το εργαστήριο που άφησε τα σκυλιά τυφλά και τραυματισμένα. Πολλά ζώα υπέφεραν λόγω της άδικης μεταχείρισης που έτυχαν.

Η Μαρία δεν ήταν το μόνο ζώο με προβλήματα όρασης που διασώθηκε από εκείνο το μέρος.

«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, αλλά λόγω του σώματός της μπορούσα να καταλάβω ότι τη χρησιμοποιούσαν ως εκτροφέα», είπε η Shannon Keith, πρόεδρος και ιδρυτής του Rescue + Freedom Project με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη σωτηρία της Μαρίας.

Πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε και για έναν τύπο μελέτης γλαυκώματος, είναι μια περίπτωση που δεν φαινόταν να έχει αναπτυχθεί αλλά να έχει προκληθεί.

Μερικά από τα άλλα ζώα χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις όπου αφαιρέθηκαν τα μάτια τους, καθώς πονούσαν τόσο πολύ.

Στην Κίνα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι λάτρεις των σκύλων, επομένως δεν είναι πολύ δημοφιλές κατοικίδιο, είναι δύσκολο να τους υιοθετήσουν και πολύ περισσότερο εάν προέρχονται από εργαστήρια όπου έκαναν πειράματα.

Η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας δεν αντιλαμβάνεται τους σκύλους ως οικόσιτα ζώα που μπορούν να κρατήσουν ως κατοικίδια.

Αφού λοιπόν διασώθηκαν, ετοίμαζαν τα ζώα για μια πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σίγουρα θα έβρισκαν νέα σπίτια.

Αλλά όταν ήρθε η σειρά της Μαρίας, αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα. Δεν μπορούσε να πετάξει καθώς ήταν έγκυος.

Έπρεπε να εξασφαλίσουν την υγεία του σκύλου και των κουταβιών που περίμενε.

Λόγω της κατάστασής της, έπρεπε να γεννήσει στην Κίνα και μετά θα μεταφερόταν. Ευτυχώς η εγκυμοσύνη της ήρθε σε αίσιο τέλος και παρόλο που ένα από τα κουτάβια πέθανε, άλλα δυνατά και υγιή κουτάβια ήταν έτοιμα να βρουν οικογένειες που θα τα υιοθετούσαν.

Και η τύχη ήρθε γρήγορα, δύο από αυτούς βρήκαν σπίτια με καλές οικογένειες στην Κίνα.

Οι άλλοι τέσσερις, τους οποίους ονόμασαν Klyde, Oliver, Bessie και Lily πέταξαν με τη μητέρα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν πέρασε πολύς καιρός που κάποιοι ενδιαφέρθηκαν για τα κουτάβια, έτσι τρία από αυτά έχουν ήδη ανάδοχα σπίτια όπου μπορούν να μεγαλώσουν και να γνωρίσουν την αγάπη μιας οικογένειας.

Παρόλο που η σκυλίτσα της πήρε 10 χρόνια για να μάθει για τη ζωή στην ύπαιθρο, τα μικρά της θα έχουν μια πολύ διαφορετική ιστορία.

Το τελευταίο κουτάβι σίγουρα θα βρεθεί πολύ σύντομα στα χέρια μιας καλής οικογένειας.

Τώρα στο καταφύγιο είναι υπεύθυνοι να βρουν το ιδανικό σπίτι για τη Μαρία. Επειδή είναι μεγάλη και τυφλή, ιδανικά ένα ήσυχο σπίτι, κατά προτίμηση χωρίς μικρά παιδιά.

Εκτιμά τη συντροφιά άλλων σκύλων που είναι επίσης ήρεμα και λατρεύει την ύπαιθρο , οπότε ένα αίθριο θα ήταν η καλύτερη επιλογή για αυτήν.

Ξέρουμε ότι κάποιος με αυτόν τον τρόπο ζωής θα την πάρει σύντομα σπίτι για να της χαρίσει τις ήρεμες μέρες που αξίζει η Μαρία με το κουτάβι της. Ο πόνος έμεινε πίσω για να ανοίξει ο δρόμος για τη χαρά και την αγάπη που περίμενε τόσο καιρό.

Πηγή: pet-sitting.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.