Ξεκινά η παραγωγή του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού για ζώα!

Η Ρωσία εγκρίνει το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο Coronavirus για κατοικίδια

Οι ειδικοί έχουν πει ότι τα κατοικίδια ζώα μπορούν να μολυνθούν από το Covid-19 αλλά δεν μπορούν να το μεταδώσουν στον άνθρωπο.

Και το όνομα αυτού, Carnivak-Cov! Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το εμβόλιο

Η Ρωσία καταχώρισε το πρώτο παγκοσμίως εμβόλιο κατά της COVID-19 για ζώα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική εποπτική αρχή Rosselkhoznadzor. Ενδιαφέρον και από την Ελλάδα για την χρήση του!

Η Ρωσία παράγει ήδη τρία εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τον άνθρωπο, με το γνωστότερο από αυτά να είναι το Sputnik V, ενώ έχει δώσει επείγουσα έγκριση στα EpiVacCorona και CoviVac.

Το εμβόλιο για τα ζώα, το οποίο παρασκευάζεται από μια μονάδα της Rosselkhoznadzor, ονομάστηκε Carnivak-Cov, σύμφωνα με την εποπτική αρχή.

«Στις κλινικές δοκιμές του Carnivak-Cov, οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, συμμετείχαν σκύλοι, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, μινκ, αλεπούδες και άλλα ζώα», δήλωσε ο Rosselkhoznadzor Konstantin Savenkov, υποδιευθυντής της εποπτικής αρχής.

«Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μας επιτρέπουν να καταλήξουμε στο ότι το εμβόλιο είναι αβλαβές για τα ζώα και έχει μεγάλη ανοσολογική απόκριση, με αντισώματα κατά του κορωνοϊού να αναπτύσσονται στο 100% των περιπτώσεων», σημείωσε ο Savenkov.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το εμβόλιο: «Καθώς κρούσματα COVID-19 έχουν καταγραφεί σε ζώα σε πολλές χώρες παγκοσμίως, οι παραγγελίες του εμβολίου προγραμματίζονται από εγχώριες επιχειρήσεις εκτροφής ζώων και εμπορικές εταιρείες από την Ελλάδα, την Πολωνία και την Αυστρία. Εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και η Σιγκαπούρη έχουν επίσης επιδείξει ενδιαφέρον για το Carnivak-Cov».

Η ανοσία διαρκεί για έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό, αλλά οι παρασκευαστές του εμβολίου συνεχίζουν να αναλύουν αυτό το δεδομένο. Η μαζική παραγωγή του εμβολίου μπορεί να ξεκινήσει ενδεχομένως και τον Απρίλιο, πρόσθεσε η Rosselkhoznadzor.

Πηγή: pet-sitting.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.