Κοιμάστε Με Το Σκύλο Σας; Αυτά Είναι Τα Οφέλη Για Την Υγεία Σας

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα και να παίρνουμε αγκαλιά τον αγαπημένο μας σκυλάκο; Και να μας παίρνει μαζί ο πιο γλυκός ύπνος του κόσμου; Μάλλον όχι.

Και παρόλο που συχνά αυτός ο ύπνος δεν είναι πάντα ήσυχος-πολλά σκυλιά στριφογυρνάνε, κάνουν θόρυβο ή πιάνουν όλο το κρεβάτι- οι επιστήμονες είναι απόλυτοι: Ο ύπνος με το σκύλο μας έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με τον ειδικό Caleb Backe: “Ο ύπνος με τα κατοικίδια ζώα δημιουργεί ένα αίσθημα άνεσης και ασφάλειας στους ανθρώπους. Είναι πολλοί εκείνοι που αισθάνονται ευτυχισμένοι, ήρεμοι, ακόμα και πιο ασφαλείς, όταν ο σκύλος τους κοιμάται στο κρεβάτι τους. Επίσης η αγκαλιά με το ζώο μας απελευθερώνει την ορμόνη της αγάπης, την ωκυτοκίνη, που παράγεται από αυτή την αλληλεπίδραση, κάτι πολύ σημαντικό για την υγεία μας.”

Ανάλογα είναι και τα ευρήματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Missouri-Columbia, η οποία αναφέρει ότι ο ύπνος με το σκύλο μπορεί να μας βοηθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό για άτομα που θέλουν να χαλαρώσουν μετά από μια μακρά και επίπονη μέρα.

Εκτός όμως από αυτούς τους λόγους υπάρχουν και άλλοι πρακτικοί. Ο Erin Askeland, ειδικός στη συμπεριφορά των σκύλων και γνωστός εκπαιδευτής, θα πει: “Αγκαλιάζοντας το σκύλο μας, ειδικά το χειμώνα, πρώτα από όλα προσφέρει ζεστασιά τις κρύες νύχτες. Έπειτα νιώθεις πιο ασφαλής και πιο ήρεμος”.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.