Πέντε λόγοι, γιατί ο σκύλος κάνει καλό στα παιδιά!

Εάν θέλετε να πάρετε σκυλί, αλλά αναρωτιέστε εάν είναι κατάλληλο για το παιδί σας, απλά διαβάστε!

Τα σκυλιά διδάσκουν υπευθυνότητα

Τα σκυλιά διδάσκουν στα παιδιά για την ευθύνη και πόσο δύσκολο, αλλά απαραίτητο, είναι να φροντίζουν ένα άλλο ζωντανό πλάσμα. Η κατοχή ενός σκύλου θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να παίρνουν πρωτοβουλίες, να παραμένουν προσγειωμένα και ότι ένα άλλο ζωντανό εξαρτάται από αυτά.

Τα σκυλιά διατηρούν τα παιδιά ενεργά

Τα σκυλιά πρέπει να περπατούν τακτικά και το παιδί σας θα αποκτήσει όλα τα οφέλη για την υγεία από τη δραστηριότητα αυτή. Τα παιδιά αγαπούν επίσης να τρέχουν και να παίζουν με τους σκύλους, και έτσι έχουν μία επιπλέον άσκηση. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να διατηρηθεί ένας ενεργός τρόπος ζωής.

Τα σκυλιά βελτιώνουν τις κοινωνικές δεξιότητες

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που βρίσκονται γύρω από ένα σκυλί τείνουν να είναι πιο κοινωνικά και λιγότερο ντροπαλά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να κάνει φίλους, να διατηρήσει φίλους και να συμμετάσχει περισσότερο σε μια ομαδική κατάσταση.

Τα σκυλιά είναι σαν τα παιδιά

Τα σκυλιά και τα παιδιά έχουν πολλές ομοιότητες. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος ενός σκύλου και ο εγκέφαλος ενός παιδιού είναι παρόμοιοι. Έτσι, ένα σκυλί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το παιδί σας απασχολημένο στο σπίτι και να του δώσετε έναν φίλο.

Τα σκυλιά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα παιδιά που ζουν με σκύλους τείνουν να αρρωσταίνουν λιγότερο κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα σκυλιά φέρνουν διαφορετικά είδη μικροβίων και βακτηρίων στα οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού μαθαίνει να χτίζει άμυνα. Αυτό θα τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν άλλες ασθένειες και κινδύνους που απειλούν το ανοσοποιητικό καθώς μεγαλώνουν.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.