Τροφές χωρίς δημητριακά για το τρωκτικό σας

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα τρωκτικά τρώνε δημητριακά, αλλά πρόκειται για μία εσφαλμένη εντύπωση, καθώς οι τροφές χωρίς δημητριακά είναι ό,τι πιο φυσικό για τα μικρά ζώα. Οι συμπυκνωμένες τροφές σε μορφή δημητριακών είναι κατάλληλες μόνο περιστασιακά ως σνακ! Η φυσική διατροφή των μικρών ζώων αποτελείται από χόρτο και βότανα, επομένως τα ζώα που μένουν μέσα σε κλουβί πρέπει να λαμβάνουν αρκετή φρέσκια τροφή.

Ποιες επιλογές υπάρχουν για να προσφέρετε μια διατροφή χωρίς δημητριακά;

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες οδηγούν γρήγορα τα τρωκτικά στην υπερβολική αύξηση του βάρους τους. Ιδίως, όταν δεν κινούνται επαρκώς. Εάν θέλετε να κάνετε κάτι καλό για το τρωκτικό σας, δεν πρέπει να καταφεύγετε σε προϊόντα που περιέχουν δημητριακά, αλλά καλύτερα να τους προσφέρετε φρούτα και λαχανικά. Στη διατροφή του μπορείτε να εντάξετε επίσης ειδικές τροφές χωρίς δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, καθώς και βρώσιμα φυτά και μπουμπούκια φυτών.

Πολλά τρωκτικά αγαπούν ιδιαίτερα τις αποξηραμένες μπανάνες και τα μήλα. Αλλά προσοχή: καταφύγετε μόνο σε προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τρωκτικά από καταστήματα για κατοικίδια ζώα! Τα αποξηραμένα φρούτα που είναι κατάλληλα για ανθρώπους περιέχουν συχνά σάκχαρα ή για λόγους συντήρησης αυτά έχουν αντικατασταθεί με πρόσθετα.

Στις μέρες μας διατίθενται επίσης αποξηραμένα είδη λαχανικών, που ενδείκνυνται ειδικά για τρωκτικά. Τα αποξηραμένα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και β-καροτένιο, τα αποξηραμένα πράσα προάγουν την πέψη και το χαρούπι είναι πλούσιο σε ασβέστιο.

Οι περισσότερες τροφές τρωκτικών χωρίς δημητριακά αποτελούνται από ένα μείγμα διαφόρων βοτάνων, καθώς και αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών. Συμπληρωματικά με τις ακατέργαστες τροφές μπορείτε να ταΐζετε το κατοικίδιο τρωκτικό σας με στάχυα και μπουμπούκια φυτών. Αυτά είναι πλούσια σε εδώδιμες ίνες, διεγείρουν την πέψη και έχουν επίσης λίγες θερμίδες – το τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματα!

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.