Ο «μονόφθαλμος» Χάρλεϊ ανακουφίζει τους Μεξικανούς γιατρούς από το στρες

Ο Χάρλεϊ «ο Μονόφθαλμος», ένας σκύλος ράτσας παγκ, έχει εκπαιδευτεί ως θεραπευτής για να ανακουφίζει από το στρες το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενός νοσοκομείου στο Μεξικό.

Φορώντας μποτίνια, γυαλιά και μια ειδική προστατευτική στολή ακολουθεί στους διαδρόμους του ιατρικού κέντρου την Λουσία Λεντεσμά, ιδιοκτήτριά του και κλινική νευροψυχολόγο, ενώ έχει επίσης καλυμμένα τα μάτια με γυαλιά καταδύσεων.   Η γιατρός Λεντεσμά, που αποκαλεί τον Χάρλεϊ τον «συν-θεραπευτή» της, λέει, ότι η παρουσία του σκύλου τη βοηθά να «μειώσει το ψυχολογικό, συναισθηματικό και σωματικό στρες» των επαγγελματιών υγείας, που μάχονται κατά της πανδημίας.

Ο Χάρλεϊ που είναι ηλικίας 3 ετών, ονομάστηκε «Μονόφθαλμος» λόγω των προβλημάτων όρασης που αντιμετωπίζει.   Ανήκει στην ψυχιατρική και νευροψυχολογική υπηρεσία του Εθνικού Ιατρικού Κέντρου από τις 20 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας σε θεραπείες για ασθενείς που πάσχουν από «ψυχιατρικές, ψυχολογικές και νευροψυχολογικές νόσους». 

«Από πολύ μικρό, τον εκπαιδεύσαμε για αυτό», λέει η ιδιοκτήτριά του. «Ορισμένοι συνάδελφοι θέλουν αμέσως να παίξουν με τον Χάρλεϊ […]. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον χρόνο στέρησης της φυσικής επαφής που αντιμετωπίζει ιδίως το προσωπικό της πρώτης γραμμής, το οποίο βρίσκεται επίσης σε απομόνωση από την οικογένειά του λόγω του φόβου της μόλυνσης», περιγράφει η Λουσία Λεντεσμά.   Η πόλη του Μεξικού και τα περίχωρα της πολιτείας είναι η πλέον πληγείσα περιοχή από τη νόσο Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι χθες η πρωτεύουσα μετρούσε 10.946 από τα 40.186 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.057 από τους 4.220 θανάτους σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: www.lifo.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.